Så fungerar det

Här nedan finner ni en kort genomgång av hur hela processen fungerar och går till, så att ingenting är oklart för er innan ni bokar en fotografering.

Bokning

Första steget är att ni kontaktar mig på mail via mitt kontakformulär, där ni nämner vad ni vill ha fotograferat, gärna på ett ungefär när ni vill att fotograferingen ska ske också.

Sedan inväntar ni svar från mig och vi tillsammans bestämmer något som blir bra för oss båda.

Klicka här för att komma direkt till kontaktformuläret.

Fotografering

En fotografering tar oftast runt en timme, ibland lite mindre och ibland lite mer beroende vad det är som ska fotas.

Att tänka på:

Neutrala färger blir allra finast på bild, t.ex brunt, beiget och grått, även andra ljusa färger fungerar bra. Hellre ljusa än mörka och så lite mönster som möjligt. Om fler ska vara med på bild bör alla ha ganska matchande kläder.

Om ni vill att fotograferingen ska ske utomhus så har mina favoritplatser som jag brukar rekommendera för bästa resultat! Utomhus funkar bäst runt kl. 12-17 beroende på årstid.

I studion är den bästa platsen de lite kallare och tristare årstiderna. Fotografering i studio sker med blixtar eller dagsljuslampor, jag tar fotograferingar där fram till 16.30.

Beställning

Ni kan välja mellan bildvisning i min studio eller att beställa via en beställningssida hemma i lugn och ro.

Bildvisning sker ca 2 veckor efter fotograferingen eller när det finns tillgänglig tid för oss båda. Ni får komma tillbaka på lite fika i studion samt se ett bildspel med bilder från vår fotografering, sedan kikar vi igenom och diskuterar produkter samt vad ni önskar göra med era bilder. Till sist får ni välja ut vilka bilder ni vill köpa i lugn och ro. Ni har tillgång till paketerbjudanden och rabatter under bildvisning som endast går att nyttja på plats.

Om beställning hemma fungerar bättre för er så ordna jag en personlig beställningssida till ert urval som ni får en länk till via mail. Då har ni fem veckor på er att välja ut bilder och produkter som ni önskar. Beställningssidan är väldigt smidig med menyer under varje bild där ni bockar i det ni vill ha. Leveranstiden för denna länk är mellan 2-4 veckor.

En detaljerad bildprislista finns att hitta här.

Leverans

Det tar mellan 4-8 veckor efter att ni betalat att få digitala bilder (min jul- och sommarsemester räknas som helgdagar, alltså räknas de inte in i dessa veckor). Har ni valt produkter eller förstoringar tillsammans med digitala bilder kan de ta några dagar extra att levereras.

Leveransen av bilder sker på olika sätt beroende på vad ni beställt. Digitala bilder som ni ej vill ha på CD/USB kommer ni att kunna ladda ner som en zip-fil via beställningssidan.

Mindre förstoringar, CD/USB och presentkort levereras via posten hem till er helt kostnadsfritt. Produkter och förstoringar större än 21x30 cm hämtas upp hos mig för att minimera risken för transportskador.

Komplettering

Vill ni beställa fler bilder vid ett senare tillfälle kan ni alltid göra det genom att kontakta mig.

Dina bilder finns garanterat kvar i minst 2 år efter fotograferingsdatumet.

Övrigt

Efter fotograferingen skrivs ett kontrakt där information om leveranstid och vad man får använda bilderna till står med.

Skulle det ändå finnas frågetecken kan ni givetvis kontakta mig här.