Auto till manuellt

Jag erbjuder fotokurser för dig som vill utvecklas och lära dig mer inom fotografi. Vi börjar från grunden och går igenom kamerans funktioner, hur du till exempel kan påverka bilden att bli ljusare eller mörkare.

Slutartid, bländare och skärpedjup är några av begreppen du kommer få förklarat för dig. Jag garanterar att du efter lektionen ska ha fått grundläggande kunskaper om hur kamerans inställningar påverkar bilderna, om inte så erbjuder jag ett nytt tillfälle där vi går igenom allt en gång till helt kostnadsfritt.

I slutet av kursen kommer vi även att gå igenom det praktiskt genom att testfota ett motiv med olika inställningar, avstånd och så vidare.

Du får med dig ett häfte hem med all information vi har gått igenom.

Efter kursen är du alltid välkommen att höra av dig till mig om du har frågor angående det vi har gått igenom, om du stöter på något problem i praktiken eller dylikt.

  • Tid:1,5-2 h
  • Pris:1 500 kr
  • Ta med dig en eller två andra deltagare så får dessa 60% rabatt på priset!

Photoshop

Nybörjarkurs i photoshop, för dig som tidigare gått "auto till manuellt" hos mig. Vi går igenom grunder såsom ljusa upp, öka kontrast, skärpa, svartvitt med mera. Vi går även igenom raw-format, varför detta är att föredra och hur man redigerar dessa i camera raw.

Egna önskemål kring redigering är också välkomna.


  • Tid:1,5 h
  • Pris:1 400 kr

Krav: En kamera med tillgång till manuella inställningar (systemkamera, kompakt systemkamera, vissa kompaktkameror).